|
Data i godzina | Luty 15 '17, 21:00 |
Miejsce | PODWALE BAR AND BOOKS Wąski Dunaj 20, 00-268 Warszawa |
Dodał: | Podwale Bar and Books |
Podwale Bar and
Books kontynuuje organizację szkoleń poświęcone przygotowywaniu koktajli dla
wszystkich. Co miesiąc
odbędzie się pod kierunkiem dedykowanego barmana jeden workshop skierowany na
przygotowanie konkretnego legendarnego napoju.
Przegląd terminów
w 2017:
15.
02. Sazerac
15.
03. Sour
19.
04. Old Fashioned
17.
05. Martinis
14.
06. Tiki
12.
07. Daiquiri
20.
09. Margarita
W czasie dwugodzinnego workshopu uczestnicy dowiedząsię podstawowych rzeczy o historii danego
drinku, o poszczególnych stylach mieszania, a także o składnikach i radach
dotyczących ich stosowania. Barman wykona to wszystko kolejno i wyraźnie przed
oczami uczestników przygotowując koktajl w różnych jego stylach. Uczestnicy
mogą degustować te wszystkie napoje, porównać je i zdecydować, który najlepiej
im odpowiada.
Następnie uczestnicy
sami próbują mieszania koktajli pod kierunkiem barmana, a ich wyniki zostaną
ocenione. Autor najlepszego koktajlu zostanie nagrodzony podarunkiem - shakerem
z logo Bar and Books.
Workshopy odbywają
się w barze Podwale Bar and Books, Wąski
Dunaj 20, Warszawa. Na jeden workshop może się zapisać do 15 uczestników, a
impreza jest prowadzona głównie w języku angielskim.
Bilety:45 PLN
Sazerac workshop,
15.02.
Pracujący na co dzień w Bar and Books w Pradze, Juraj
Bulejko, udowodni Wam, że Sazerac to nie tylko część wielkiej historii
koktajli. Nauczycie się jak łączyć żytnią whisky lub koniak z innymi
składnikami, tak by osiągnąć pożądany efekt. Słynny koktajl przeniesie Was w czasie wprost do Dzielnicy Francuskiej
w Nowym Orleanie, gdzie historia tej gwiazdy wieczoru bierze swój początek.
JESTEŚ ORGANIZATOREM WYDARZEŃ? DODAJ WYDARZENIE TUTAJ |
SPRAWDŹ WSZYSTKIE WYDARZENIA PUBLICZNE W WARSZAWIE |
PRZEJDŹ NA FORUM TOWARZYSZ PODRÓŻY |
|